Elektrocutiegevaar door valse iPhone-laders

Apple geeft klanten die twijfelen aan de echtheid van de laders voor hun iPhone of iPad de kans deze om te ruilen. Aan de basis van de actie liggen recente berichten over twee elektrocuties van gebruikers die een namaak-lader gebruikten.

burnedladerHelemaal gratis is de omruilactie niet. Voor ongeveer 10 dollar kunnen de twijfelaars een echte Apple-USB-oplader kopen in een van de Apple-stores. Dat stond dinsdag op een blog van de Amerikaanse technologiegigant.

“Recente gebeurtenissen suggereren dat bepaalde adapters die werden gemaakt door derde partijen of die werden nagemaakt, mogelijk niet correct gefabriceerd werden en tot veiligheidsproblemen kunnen leiden”, schrijft Apple.

Vanaf 16 augustus kunnen klanten die nu twijfelen aan de betrouwbaarheid van hun oplader, in een Apple-winkel terecht. Ze moeten de adapter meenemen en hun iPhone, iPad of iPod, zodat het serienummer kan worden genoteerd. Het aanbod geldt tot 18 oktober.

Apple opende in juli een onderzoek na de dood van een Chinese vrouw. Zij overleed nadat ze was geëlektrocuteerd terwijl ze haar iPhone aan het opladen was met een lader die niet door de fabrikant is goedgekeurd. Nadien kwamen er nog berichten over een tweede, niet-fatale elektrocutie in China.

Het blogbericht preciseert niet of de actie wereldwijd geldt. Bij Apple Benelux was dinsdagnamiddag niet onmiddellijk iemand bereikbaar voor meer uitleg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en nieuwe posts via e-mail te ontvangen.

%d bloggers liken dit: