Krijgt de nieuwe iPhone een vingerafdruksensor?

De vingerafdruksensor die volgens geruchten in de nieuwe iPhone aanwezig zou zijn, lijkt bevestigd door een referentie naar de technologie in de nieuwste bètaversie van iOS 7. iPhone-5S-Fingerprint-Sensor-400x250

Apple-fansite 9to5Mac meldt dat iOS 7 bèta 4 een nieuwe map bevat, getiteld ‘BiometricKitUI’, met daarin code die verwijst naar een biometrische sensor in de thuisknop van de iPhone. De technologie zou naar verluidt worden ingezet voor het ontgrendelen van het toestel. Het is onduidelijk of het ook voor een betaalsysteem zal worden gebruikt. Daarover deden eerder geruchten de ronde.

De technologie zou natuurlijk ook erg interessant kunnen zijn voor ontwikkelaars, moest Apple een API vrijgeven die apps toelaat om de sensor te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan bankenapps of wachtwoordmanagers die hiermee een extra beveiliging kunnen inbouwen. Ook gevoelige informatie op iPhones die binnen het bedrijf worden ingezet, kan hierdoor beter worden afgeschermd.

De vierde bètaversie van iOS 7 is iets later verschenen dan verwacht. Vermoedelijk komt dit omdat  het Apple Dev Center er meer dan een week heeft uitgelegen als gevolg van een beveiligingsinbreuk.

MacRumors, een andere Apple-nieuwssite, biedt een overzicht van de overige – veelal kleine – veranderingen, die iOS 7 bèta 4 nog met zich meebrengt.

 • Aanpassingen aan het ontgrendelscherm
 • Verbeteringen aan het meldingencentrum
 • Aanpassingen aan Siri en enkele apps zoals Telefoon, Mail, Berichten, Safari en Camera
 • Ook de mogelijkheid om een Apple TV vanaf een iPhone met iOS 7 in te stellen werd toegevoegd.
Advertenties

4 Reacties op “Krijgt de nieuwe iPhone een vingerafdruksensor?

 1. imachia

  Het zou weer een grote stap vooruit zijn. Dan hoop ik dat ze dat met een nieuwe iPad ook doen. Want ik blijf bankieren op mijn iPhone een hoop gepriegel, terwijl de iPad daarvoor de perfecte grootte heeft!

  • Inderdaad, bankieren met een iPhone is verre van ideaal. Het zou overigens goed zijn voor het imago van Apple, zo komt er eindelijk nog eens iets écht innovatief!

   • imachia

    Ook al doet Apple relatief weinig nieuws, het is altijd beter dan het vermaledijde Microsoft, dat nog nooit iets ècht nieuws heeft bedacht…

   • Zeker! Maar ik vind dat Apple’s vroegere beleid het bedrijf distantieerde van andere technologie giganten zoals Samsung en Microsoft: door enkel een nieuw product uit te brengen wanneer er écht innovatieve veranderingen zijn aangebracht. Zou het niet beter zijn om wat langer te wachten met nieuwe modellen uit te brengen, maar dan wel met echte verbeteringen..?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en nieuwe posts via e-mail te ontvangen.

%d bloggers liken dit: