Microsoft Office te downloaden op iPhone

Office voor iOS is te downloaden op de iPhone. Maar er zijn wat nadelen: het is niet gratis, en er is geen iPad-versie.

Iedereen met een abonnement op Office 365 kan vanaf nu ook een versie van Office voor de iPhone downloaden. Je hoeft er niet voor bij te betalen, maar je kan de app niet krijgen zonder het hele Office 365-pakket.

De mobiele Office omvat Word, Excel en Powerpoint. Office voor de iPhone geeft je een lijst van al je bestanden in je cloudopslag van Microsoft Skydrive. Door op de bestanden te klikken kan je ze op de iPhone bekijken en bewerken. Bewerkte documenten worden opnieuw bewaard in Skydrive. Je kan zelfs een lokale kopie opslaan als je dat wil.

De bewerkingscapaciteiten van deze Office voor iPhone zijn vrij beperkt. Het lijkt erop dat het er vooral om gaat op wijzigingen op het laatste ogenblik door te voeren en niet om een document te gaan opbouwen. In Word kan je bijvoorbeeld tekst aanpassen en kleuren van woorden wijzigen. In Excel kan je cellen selecteren en grafieken maken. Je kan ook de inhoud van cellen wijzigen, ook als het formules zijn.

Je kan ook opmerkingen aan het document toevoegen, wat wel handig is als je bijvoorbeeld feedback nodig hebt van je uithuizige baas.

Voorlopig kunnen enkel Amerikanen de iPhone-Office downloaden. De rest van de wereld zou in de komende dagen volgen. Wie ook graag de iPad-app wil, heeft dikke pech. Die komt er niet volgens Microsoft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en nieuwe posts via e-mail te ontvangen.

%d bloggers liken dit: