Artwizz scratch stopper voor iPod touch 5G

Heb je panische angst voor krasjes, dan is er inmiddels genoeg keuze uit screenprotectors waarmee je het scherm van je iPod kunt beschermen. In vergelijking met veel andere MP3-spelers is het scherm niet zo krasgevoelig maar toch, als je de iPod later weer wilt verkopen kun je maar beter zorgen dat hij er nog als nieuw uitziet. Kloegcom.nl stelde de Artwizz Scratch Stopper beschikbaar voor een review.artwizz

Uitvoering

Artwizz levert 3 screenprotectors samen met een poetsdoekje en een plastic kaartje waarmee je de luchtbellen kunt wegstrijken. Aan beide kanten van de screenprotector zit een beschermlaag, aangegeven met de nummers 1 en 2. Je maakt eerst het scherm goed schoon, haalt daarna beschermlaag 1 eraf en plakt de screenprotector op het scherm. Daarna haal je beschermlaag 2 eraf en kan je eventuele luchtbellen wegwerken.

Hoewel… die volgorde is niet het meest verstandig. Als je met de meegeleverde kraskaart bubbelwegstrijkkaart over de screenprotector gaat, leidt dat tot behoorlijk diepe krassen. Het is daarom slimmer om de beschermlaag eerst nog even te laten zitten, de bubbels weg te strijken en pas daarna de beschermlaag weg te halen. Een ander alternatief is om gewoon een bankpasje te pakken, want die bleek heel wat minder te krassen. Heb je een case gekocht waarbij een rubberachtig hulpmiddel (bijvoorbeeld de squeegee van SwitchEasy) werd geleverd, dan is dat ook een prima alternatief. Hoe dan ook: pas op voordat je fanatiek aan het strijken slaat!

De screenprotector in gebruik

De screenprotector behoudt de haarfijne beeldkwaliteit van je iPod, en ook het touchscreen werkt nog even goed als voordien. Wel is het aangeraden je scherm af en toe te reinigen, vettige vingerafdrukken zijn namelijk nogal snel zichtbaar. Qua bescherming is deze screen protector -naar mijn ervaring- één van de beste op de markt. Na een aantal hevige kras-testen te hebben ondergaan (met onder andere sleutels, zand, en ja zelfs een mes) bleek het iPod scherm in geen geval beschadigd. En omdat er 3 exemplaren in de verpakking zitten, kan je de screenprotector zo weer vervangen wanneer hij beschadigd is!

Conclusie

Jammer dat het meegeleverde strijkkaartje scherpe randjes heeft en zo krassen maakt. Ga daarom eerst strijken voordat je de beschermlaag weghaalt. De screenprotector is bijna onzichtbaar en is van uitstekende kwaliteit.

Met dank aan Kloegcom.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en nieuwe posts via e-mail te ontvangen.

%d bloggers liken dit: