Lenzenset voor iPhone 5

De iPhone is voor veel mensen de camera geworden die je dagelijks op zak hebt. Een camera toestel heb je niet meer nodig, de foto’s zijn goed genoeg om op websites als Facebook, Foodspotting of je persoonlijke blog te zetten. Belangrijkste nadeel is dat je vastzit aan één lens, maar dat probleem ben je dadelijk vergeten na het bekijken van deze lenzenset aangeboden door telefoonlens.nl!

Waaruit bestaat deze set?

·12x Telephoto lens:
  - Statief
  - Cover voor je iPhone
   (om de lenzen op te
   bevestigen)
  - Zakje
  - Doekje
  - Fisheye + macro lens
  - Wide-angle lens
  - Universele telefoonhouder
  - Handleiding
· 4-in-1 Lenskit:
  - Fisheye lens
  - Macro lens
  - Wide angle lens
  - Statief
· Tripod statief

Review

Laten we beginnen met de 12x telephoto (zoom) lens.
Het doosje zit bomvol. Naast het teleobjectief (met twee lensdopjes) krijg je ook nog een reinigingsdoekje, een opbergzakje, een ministatief met balhoofd, een universele telefoonhouder en een case voor je iPhone.
De matzwarte plastic case oogt mooi en kan gerust altijd rond je iPhone blijven zitten. Het enige nadeel is dat er geen uitsparing is voor de flitser. Rond de camera is een grote uitsparing met schroefdraad. Hierop kun je eenvoudig de lens monteren.

Zodra je met de Telephoto Lens begint te experimenteren, merk je dat fotograferen uit de hand geen optie is. Dat levert alleen maar onscherpe beelden op. Gelukkig zit er ook een ministatiefje in de doos. De lens kun je heel gemakkelijk op het statiefje schroeven maar je kunt uiteraard ook je eigen statief gebruiken. Let wel: de minimumafstand om foto’s te maken met deze Telephoto lens is ongeveer drie meter. Om zo scherp mogelijke resultaten te krijgen, raad ik je aan om handmatig scherp te stellen. Ideaal om je buren te bespioneren! 😉

Op dezelfde case kan je ook de Fisheye- en Macro lens schroeven. Het fotograferen met een fisheye lens is moeilijk en gemakkelijk tegelijkertijd. Enerzijds geeft het karakter van de lens direct al iets bijzonders en daardoor iets leuks mee aan je foto’s, anderzijds is het wegens de extreem brede kijkhoek moeilijk om storende elementen uit beeld te houden. Maar na een tijdje oefenen geraak je al snel gewend aan dit grappige effect. De macro lens bekom je door het voorste deeltje van de Fish-eye lens af te schroeven. Die is verbluffend goed; ik had niet gedacht dat je met de eenvoudige camera van de iPhone zó goede close-ups kon maken. Het werkt ook wat verslavend: voor je het weet loop je door het huis te speuren naar allerlei voorwerpen die je van dichtbij kunt fotograferen. (Voor deze fotoshoot heb ik mijn hond als slachtoffer genomen 😉 )

Ten slotte hebben we de wide-angle lens nog. Die geeft je een breder blikveld, waardoor je net wat meer op de foto krijgt. Heel handig voor landschappen en groepsfoto’s. Soms lijken de randjes van je foto wel wat wazig, maar die zijn er dankzij de camera app op je iPhone zo afgeknipt. Tip: Gebruik de wide-angle lens in combinatie met de “panorama” optie van je iPhone. Zo creëer je een beeld van meer dan 360°!

Met dank aan telefoonlens.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en nieuwe posts via e-mail te ontvangen.

%d bloggers liken dit: