Facebook vernieuwt chatfunctie in iOS-apps

20130418-171050.jpgFacebook heeft een nieuwe versie van zijn applicatie voor iPhone en iPad gepubliceerd in de App Store. Naast een subtiele grafische opsmuk valt vooral de vernieuwde chatfunctie op.

De nieuwe chatfunctie van de Facebook-app op iPhone en iPad introduceert de Chat Heads. Dat is een functie die ook in Facebook Home zit, de softwareschil die het sociale netwerk recent heeft ontwikkeld voor Android-telefoons. Met de Chat Heads krijg je een contactpersoon waarmee je praat te zien in een rond stickertje dat je overal op het scherm kan positioneren en dat altijd actief blijft. Op Android blijft het echt overal aanwezig, ook in andere apps. Omdat apps bij Apple geen toegang krijgen tot andere apps of andere delen van de software, blijven de Chat Heads in Facebook 6.0 voor iOS beperkt tot de Facebook-app zelf.

Maar zelfs met die beperking is de nieuwe chatfunctie een leuke toevoeging aan de steeds beter wordende Facebook-app. Of je nu een fotogalerij bekijkt of op een status van een vriend aan het reageren bent, actieve gesprekken blijven altijd op het scherm staan.

De andere aanpassingen die het sociale netwerk deed aan zijn iPad-app zijn niet wereldschokkend, maar zorgen wel voor een cleanere en rustigere omgeving. De profielfoto’s van je vrienden staan op de iPad niet meer in, maar naast het bericht. Op de iPhone werd in versie 6 van de Facebook-app dan weer een filter bovenaan de tijdslijn toegevoegd waarmee je desgewenst eenvoudig berichten van verschillende groepen kan bovenspitten, of meteen naar een foto-overzicht kan schakelen.

Met deze update erkent Facebook eens te meer het verschil tussen zijn apps voor de iPhone en de iPad. Het sociale netwerk had lange tijd geen specifieke iPad-app, en de eerste edities op iPad waren weinig meer dan een uitvergrote iPhone-versie. Ook de focus op berichten en conversaties toont aan dat Facebook meer dan ooit inzet op mobiele toepassingen.

Je vindt de vernieuwde Facebook-app in de App Store.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en nieuwe posts via e-mail te ontvangen.

%d bloggers liken dit: