Mobiele studie- of werkplek, iets voor jou?

Je studieplek opstellen in de trein? Nog snel een presentatie afwerken onderweg naar een klant? Hoe, en welke accessoires zijn het meest geschikt? Ik zocht voor jullie de beste producten uit!

Avanca M-line wireless keyboard
Een kantoor zonder degelijk toetsenbord kan natuurlijk geen kantoor genoemd worden.
Het Avanca M-line Bluetooth toetsenbord is een geschikte kandidaat! M03_Silver_White_Front_Mac
Het toestel is zeer gebruiksvriendelijk: het duurt nog geen 5 seconden om het gebruiksklaar te maken. Dankzij de zuinige energie modus hoef je je geen zorgen te maken over een lege batterij! Gebruik makend van bluetooth technologie verloopt het typen zeer vlot. Ook beschikt het over comfortabele ‘chocolate keys’: een gepatendeerd scissor-mechanisme waardoor je op wolkjes lijkt te typen. Met een gewicht van slechts 260 gram neem je het overal mee. Zo creëer je in een handomdraai een comfortabele werk- of studieplek, waar je ook bent.

Avanca Foldable Tripod stand4597Mini
Omdat werken met een iPad die plat op de tafel ligt -licht uitgedrukt- onpraktisch is, moest ik op zoek naar een standaard. Maar wel eentje die je overal kan meenemen zonder een extra rugzak te moeten ronddragen. Alweer biedt Avanca hiervoor een oplossing: de ‘Foldable Tripod’ ziet er fantastisch uit en vouw je in een flits op tot een dunne staaf, die je dan veilig in het bijgeleverde zakje kan stoppen. Hoewel het schroefje nu en dan wat stroef loopt, blijft de iPad stevig op z’n plek ook wanneer je acties uitvoert op het scherm.

Case-Mate Pop stand voor iPhone 5getDynamicImage.aspx
Een stand voor de iPhone is vaak onhandig en vergt veel tijd om op te stellen. Het alternatief is een case met ‘ingebouwde standaard’. Verwacht er echter niet al te veel van, door het uitklapbaar staafje aan de achterkant staat je iPhone op nog geen halve seconde recht, maar stabiel kan je hem toch niet noemen. In ‘landscape mode’ heb je hier absoluut geen last van, hoeveel je ook op het scherm tikt de iPhone blijft mooi op z’n plek. Maar in ‘portrait mode’ mist deze case toch echt wat stabiliteit. Wanneer je de iPhone moet aanraken om acties op het scherm uit te voeren begint hij te wiebelen, waardoor je genoodzaakt bent de achterkant te ondersteunen. Tijdens het typen (dus zonder het scherm te hoeven aanraken) is er geen probleem.

Wat bescherming betreft moet deze case niet onderdoen voor de beste op de markt. Door de anti-slip compartimenten ligt de iPhone stevig in de hand. Het harder gedeelte zorgt er dan weer voor dat je smartphone beschermd is tegen vallen of stoten. Uiteraard zijn er ook uitsparingen aanwezig.

Targus stylus penimagedirectory.targus.com
Werken met je vingers is handig, maar met een stylus pen speciaal ontworpen voor de iPad of iPhone gaat het behandelen van het touch-screen toch een pak vlotter. Met de grootte van een normale pen past de Targus Stylus perfect in elke jaszak. Tekeningen maken of navigeren zonder voorover te hoeven buigen of je scherm vuil te maken, deze stylus maakt het mogelijk. Voor een prijs van nog geen 10 euro kan je hem echt niet laten liggen! Wel moet gezegd worden dat de pen niet geschikt is voor precisie werk, daarvoor is de punt te dik. Ook zijn er varianten beschikbaar waarbij een stylus gecombineerd is met een echte pen, maar ik heb nog niet de kans gehad deze te testen.

Met dank aan Avanca en iphone2day.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en nieuwe posts via e-mail te ontvangen.

%d bloggers liken dit: