iPhone-foto’s automatisch delen met anderen

20130308-160919.jpgElke foto die je met je iPhone schiet belandt automatisch in je Fotostream. Daardoor zijn de beelden ook onmiddellijk beschikbaar op al je andere toestellen. Een nieuwe functie in iOS 6 is de Gedeelde fotostream waarmee je foto’s eenvoudig kan delen met vrienden en familie.

Voordat je in de app Foto’s een Gedeelde fotostream kan aanmaken, moet je de functie eerst even activeren. Ga daarvoor via de Instellingen naar het onderdeel iCloud, klik op Fotostream en zet bij Gedeelde fotostreams de schakelaar om. Merk op dat je eigen Fotostream niet per se actief hoeft te zijn om beelden met anderen te delen.

Verlaat de Instellingen en open de app Foto’s. Klik onderaan op Fotostream (het icoontje met de wolk) en vervolgens bovenaan op het plusje. In het volgende venster vertel je met welke personen je je foto’s wil sharen en geef je de nieuwe ‘beeldenstroom’ een naam. Je kan de kiekjes desgewenst ook nog publiceren op een openbare iCloud-webpagina, en de link meteen delen per mail, sms of je favoriete sociale netwerk.

Om foto’s aan een stream toe te voegen, ga je naar de filmrol of naar een album, druk je op Wijzig en selecteer je de beelden die je wil delen. Klik daarna achtereenvolgens op Deel, Fotostream en kies de gewenste stream (je kan er zoveel aanmaken als je maar wil).

De vrienden en familieleden die je uitnodigt om zich op jouw Gedeelde fotostream(s) te abonneren ontvangen een mail. Eén muisklik later verschijnen je kiekjes ook op hun smartphone, tablet of computer. Dat moet dan natuurlijk wel een iPhone, iPad of iPod touch zijn, of een Mac met het juiste fotoprogramma (iPhoto of Aperture).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en nieuwe posts via e-mail te ontvangen.

%d bloggers liken dit: