Sunrise: aantrekkelijke agendavervanger voor je iPhone

20130228-162210.jpgSunrise is een nieuwe kalenderervaring voor iPhone-gebruikers die de standaard agenda-app van Apple moet doen vergeten. Met een visueel prettige interface en een intuïtieve bediening is de kans groot dat het gratis Sunrise snel een vaste plek op je smartphone verovert.

Bij Sunrise ligt de nadruk niet op de klassieke datumweergave, maar op een combinatie van dat gewone kalenderuitzicht met een lijst van aankomende gebeurtenissen. Dat lijkt misschien wat beperkend, maar blijkt al snel een intuïtieve manier om door je afspraken te bladeren. Door verticaal te vegen, krijgen de dagen op je kalender meer ruimte op het scherm en ga je snel naar de datum die je zoekt. De afspraken die in je agenda’s staan, worden grafisch mooi weergegeven en vergezeld van kleine weericoontjes die je snel vertellen wat de temperatuur- en weersverwachtingen van een bepaalde dag zijn.

Ook de verjaardagen van je Facebookvrienden krijgen een prominent plaatsje in Sunrise, en je kan vanuit de app meteen je wensen overmaken op de Facebook-tijdslijn of via een sms-bericht. Als je een vergadering opzet met een aantal verschillende mensen, worden door een koppeling met LinkedIn hun profielfoto’s ingeladen.

Er zijn ook aparte icoontjes voorzien voor bepaalde soorten afspraken, maar die gebruikt Sunrise enkel als je Engelse woorden gebruikt zoals meeting, breakfast of lunch. Hoe meer details je ingeeft bij het maken van een nieuwe afspraak, hoe meer informatie je krijgt voorgeschoteld – zoals bij de meeste kalender-apps. Geef je een adres in, dan krijg je meteen een Google-kaartje te zien en kan je met één tik de navigatie opstarten via Google Maps.

Als je enkel de standaard iOS-kalender van je iPhone gebruikt, zal je evenwel niet veel voordeel doen met Sunrise. Deze app verbindt met de agenda’s van Google, Facebook en LinkedIn, maar kan jammer genoeg niet synchroniseren met de iCloud van Apple.

Voorlopig is Sunrise er enkel voor de iPhone – de makers houden de optie voor een Android-versie open. Gratis te vinden in de App Store.

Advertenties

Een Reactie op “Sunrise: aantrekkelijke agendavervanger voor je iPhone

  1. Ik ben fan! Ik vind het ook echt superhandig dat ze de weersvoorspelling erbij vermelden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en nieuwe posts via e-mail te ontvangen.

%d bloggers liken dit: