Telenet vernieuwt mobiel tv-aanbod Yelo TV

20130221-185905.jpgBij Telenet kunnen klanten vanaf 5 maart niet alleen live tv-kijken op smartphone of tablet, maar ook hun opnames bekijken. Het menu van de Telenet-digicorders wordt ook onder handen genomen en moet zorgen voor een nieuwe tv-ervaring.

Het is een drukke week in mobiel televisieland. Nauwelijks een dag na de lancering van Stievie, een app van de Vlaamse zenders om live en uigesteld tv te kunnen kijken, vernieuwt ook telecomoperator Telenet zijn Yelo-applicatie voor smartphones en tablets.

Met de Yelo-app konden Telenet-klanten eerder al de digitale programmagids raadplegen en een aantal zenders live bekijken, maar voortaan kan je met Yelo TV ook gemaakte opnames van je digicorder op je smartphone of tablet bekijken.

Telenet-marketingdirecteur Inge Smidts: ‘Dankzij de in 2010 gelanceerde Yelo-applicatie heeft de kijker de voordelen van het live tv kijken op andere schermen ontdekt. Met Yelo TV geeft Telenet nu als eerste een antwoord op de steeds luider klinkende vraag van de klant om ook zijn opnames op bijvoorbeeld tablet of computer te kunnen bekijken. Zo kijk je echt wat je wil, wanneer je wil en op eender welk scherm.’

Vanaf 2014 betalend

De Mechelse kabelaar zegt hiermee de eerste telecomoperator in Europa te zijn die deze functionaliteit aanbiedt. Voorlopig is het bekijken van gemaakte opnames gratis. Vanaf begin 2014 wordt dit betalend.

Maar Yelo is meer dan enkel een mobiele applicatie. Ook het menu van de Telenet-digicorders wordt in een nieuw kleedje gestopt. Dat nieuwe interactieve tv-menu wordt uitgerold vanaf 3 april.

Met Yelo TV hebben Telenet-klanten op het grote scherm standaard toegang tot meer dan 75 zenders. Op tablet, computer en smartphone staan er nu 43 zenders klaar om live naar te kijken. Opnames achteraf bekijken is slechts mogelijk voor een twintigtal zenders. Grote afwezigen daar zijn de zenders van de VRT (één , Canvas) en van VMMa (VTM, 2BE, JIM). Ook uitgesteld kijken, zoals bij Stievie, is niet mogelijk met de app van Yelo TV.

Daarbij stelt Telenet wel dat het allesomvattende gesprekken met de mediagroepen blijft voeren. ‘We blijven de hand uitsteken naar andere groepen,’ zegt Ann Caluwaerts, verantwoordelijke voor mediapartnerships. ‘We verwelkomen de functionaliteit van Stievie binnen Yelo TV en hopen elkaar zeer snel te vinden.’

Recente digicorder

Om te genieten van Yelo TV op tv moet de klant over een recente HD Digicorder beschikken. ‘Dit is het geval voor meer dan de helft van alle digitale tv-klanten’, zegt Telenet in een persbericht. ‘Heeft de klant een oudere HD Digicorder, dan kan hij die vanaf 4 maart voor een eenmalige kost van 39 euro omruilen.’

De app van Yelo TV is in eerste instantie beschikbaar voor Android-toestellen, de iPad en de iPhone. In mei volgt ook een app voor Windows 8.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en nieuwe posts via e-mail te ontvangen.

%d bloggers liken dit: