Maak korte metten met nieuwsgierige iPhone-apps

Maak korte metten met nieuwsgierige iPhone-apps

Een pijltje in de statusbalk van de iPhone duidt op een app die gebruik maakt van je locatie. Meestal verdwijnt dat pijltje na het afsluiten weer vanzelf, maar soms ook niet. Wat kan je doen als een app té nieuwsgierig wordt?

Op mijn iPhone staan tenminste twee apps – INRIX Traffic en Scoopshop – die hardnekkig mijn locatie blijft bepalen, ook nadat de toepassingen compleet zijn afgesloten. Om een eind te maken aan die ongewenste praktijk volstaat het om in de instellingen van je telefoon een paar schakelaars om te zetten.

In iOS 6 ga je via de Instellingen naar het onderdeel Privacy en klik helemaal bovenaan op Locatievoorzieningen. In iOS 5 open je de Instellingen en klik je op Locatievoorzieningen (de oudere besturingssystemen hebben geen apart Privacy-gedeelte).

Controleer bij welke afgesloten apps er nog steeds een pijltje staat. Wil je daar vanaf, zet de schakelaar naast de toepassing dan in de nulstand en activeer de locatievoorziening pas weer wanneer je hem écht nodig hebt.

Drie verschillende pijlsoorten

Je had wellicht al gemerkt dat er drie verschillende pijltjes bestaan. Mocht je niet weten wat ze betekenen: een paars pijltje staat voor een app die kortgeleden je locatie heeft bepaald, een grijs pijltje voor een toepassing die dat in de afgelopen 24 uur heeft gedaan.

Het holle pijltje tenslotte wordt gebruikt voor apps die met een geofence werken, een virtuele omheining van een bepaald gebied. Het bekendste voorbeeld daarvan is de toepassing Herinneringen: je kan een kattebelletje zo instellen dat de boodschap pas opduikt op de locatie waar je hem nodig hebt. Denk aan het boodschappenlijstje zodra je de supermarkt binnenstapt.

Bron: De Standaard Mobilia
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en nieuwe posts via e-mail te ontvangen.