Meer iPhones verkocht, maar niet genoeg

Meer iPhones verkocht, maar niet genoeg

Apple heeft vorig kwartaal een recordaantal iPhones en iPads verkocht. De omzet haalde evenwel de verwachtingen niet en de winst stagneerde, waardoor de beurs ontgoocheld reageerde.

Apple deelde woensdag de cijfers mee van het kwartaal waarin de eindejaarsperiode ligt. De verkoop van de iPhone steeg in het eerste kwartaal, dat bij Apple tot 29 december loopt, op een jaar tijd van 37 miljoen tot 47,8 miljoen stuks. Bij de iPad steeg de verkoop van 15,4 miljoen tot 22,9 miljoen.

Hogere kosten

De verkoop stuwde de omzet dan ook naar een record: plus 18 procent, tot 54,5 miljard dollar. Analisten hadden echter op 54,9 miljard dollar gerekend. Hogere kosten voor ontwikkelingen, productie en marketing voor talrijke nieuwe producten deden de winst bovendien stagneren op 13,1 miljard dollar. De winst was wel iets beter dan analisten hadden vooropgesteld.

Dat alles was duidelijk een ontgoocheling voor de markt: nabeurs daalde het aandeel met meer dan 4 procent. Analisten stellen zich bovendien de vraag of de piek van het bedrijf inmiddels achter de rug is.

In het eindejaarskwartaal zette Apple traditioneel een productoffensief in met onder meer de vierde generatie van de tablet alsook een miniversie van die iPad. En kort daarvoor was reeds de iPhone 5 uitgekomen en er kwam een nieuwe versie van de iMac.

Bron: De Standaard Mobilia
Advertenties

4 Reacties op “Meer iPhones verkocht, maar niet genoeg

 1. jkljkl

  waarom nog aan marketing doen wie kent apple nou niet

  • wout

   Iedereen kent Coca-Cola, zij maken toch ook reclame?
   Apple moet er voor zorgen dat hun merk bekend blijft en vooral dat iedereen op de hoogte is van hun nieuwe producten (iPad mini, iPod 5…). Op die manier heeft hun (dure) marketingbeleid zeker zin.

   Mvg, Wout.

 2. isa

  ronduit belachelijk! bedrijf maakt 13 miljard dollar winst en nog klagen ze

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en nieuwe posts via e-mail te ontvangen.

%d bloggers liken dit: