Google wijst nu ook de weg ín gebouwen

Google Maps verplaatst zich binnenshuis. Voortaan kan je ook plattegronden van luchthavens en universiteiten raadplegen. Handig als je de weg moet vinden in een groot en onbekend gebouw. Deze app, gloednieuw in België, is beschikbaar in de nieuwste versie voor Android-toestellen.

Zelf plannen toevoegen aan Google Maps

Google zelf heeft een heleboel plattegronden van internationale gebouwen toegevoegd aan de app, maar je kan zelf ook je plan uploaden. De Google Maps app herkent niet alleen de locatie van de gebruiker, maar ook de verdieping waar hij zich in het gebouw bevindt. Het indoor-project is ontwikkeld door de Belg Cédric Dupont, werkzaam bij het Google Maps for Mobile en voormalig student van de UCL (Université Catholique de Louvain).

Wegwijs in Brussels Airport of Ikea

Ben je de weg kwijt in de Brussels Airport, in Bozar, de Basiliek van Koekelberg of de universiteit van Gent of Brussel? Met de nieuwe functionaliteit van Google Maps kan je perfect de weg vinden in wat soms een doolhof is van gangen. In Nederland hebben bijvoorbeeld ook Ikea-winkels hun plattegrond toegevoegd.

Nieuwe functionaliteiten voor kaartenapp

Er zijn nog een aantal praktische functionaliteiten geoptimaliseerd. Het navigatiemenu is ander opgebouwd, er is een menu in de linkerbovenhoek aan de werkbalk toegevoegd waarmee je gemakkelijk kan switchen tussen de verschillende opties. Ook het Google Places startscherm is verbeterd. Je kunt populaire zoekopdrachten zien op basis van je locatie. De moeite waard dus om te ontdekken!

Google gaat voluit mobiel

Dit alles past in de strategie van Google om zijn pijlen volop op de smartphonegebruikers te richten. Eerder dit jaar bracht Google steden in 3D ook naar smartphones via Google Earth. De meerwaarde daarvan is in de eerste plaats dat gebruikers informatie kunnen toevoegen per dimensie, bijvoorbeeld op de vijfde verdieping van een gebouw.

Bron: Het Nieuwsblad
Advertenties

7 Reacties op “Google wijst nu ook de weg ín gebouwen

 1. Marc Verhaegen

  Werkt bijna perfect, ook offline. Alleen mis ik de zoekfunctie, die blijkbaar internet nodig heeft bij het offline gebruik van kaarten.

 2. Krids

  Latitude vernieuwd vrienden wel maar geeft ze weer op plekken waar men t laatst/langst was. tik je op vernieuwen dan laat t de correcte locatie zien (vaak ook niet) maar bij een nieuw vernieuwingsproces wordt de vriend weer terug gebounced naar de vorige locatie. echt zeer irritant.

 3. azerty

  In 1 woord perfect fijn in gebruik en erg precies. Top!

 4. iem

  Alleen jammer dat je niet kan navigeren als je offline kaarten hebt en geen internet verbinding (buitenland bv), als Google dat nou eens mogelijk maakt!

 5. hendrik holvast

  Dan zal ik mijn hond thuis moeten laten,want dat beest kon altijd de uitgang vinden,spijtig want het beest kan toch zo liefdevol kijken,wat resuteerd in een snoepje.

 6. ctx

  super handig zeker tegenover de navigatie app van Apple…

 7. Johan

  De laatste versie zorgt voor een ongelooflijke hoeveelheid wakelocks waardoor het toestel constant wakker blijft en de batterij zeer snel leegloopt. Hopelijk fixt men dit snel…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en nieuwe posts via e-mail te ontvangen.