Actualiteit: apps voor in de sneeuw

Voor de wintersporters onder ons zijn er steeds meer handige apps beschikbaar:

Sneeuwhoogte+: Gratis app met dagelijkse updates over de sneeuwhoogte op je bestemming. Je kan zelfs statistieken raadplegen over hoeveel skiliften er open zijn en hoe de pistes erbij liggen. Webcambeelden en kaarten tonen tonen je de pistes en stallietkaarten voorspellen het weer tot 6 dagen op voorhand.

Powderalarm: Goed nieuws voor langslapers die van poedersneeuw houden! Voortaan moet je je wekker niet meer om 06.30u zetten om door het raam te kijken of er een pak verse sneeuw is gevallen. Deze app vertelt hoeveel sneeuw er minstens moet liggen vooraleer je gewekt wil worden. Als de gewenste hoeveelheid vlokken er ligt, word je door een zelfgekozen tune gewekt. Valt er niets of te weinig, dan zwijgt je iPhone en geniet je langer van je bed.

iTrailMap: Natuurlijk kan je bij elke dienst van toerisme gratis een pistekaart krijgen, maar met iTrailmap kan je die gewoon op je iPhone raadplegen. Download wel vooraf alle benodigde kaarten, zodat je dure roamingkosten in het buitenland vermijdt.

AlpineReplay: Amusante en bovendien gratis app voor elke boarder en skiër die vooruitgang wil boeken. De app berekent niet alleen je snelheid op de piste, maar ook hoeveel calorieën je verbrandt en de totale afstand en het hoogteverschil dat je aflegt. Eenmaal beneden kan je je statistieken vergelijken met die van je gezelschap om uit te maken wie de strafste afdaling heeft neergezet.

Advertenties

5 Reacties op “Actualiteit: apps voor in de sneeuw

  1. trail

    itrailmap is echt super handig!

  2. krids

    een beetje onnuttig voor belgie en nederland denk ik…. wel leuk voor op reis 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en nieuwe posts via e-mail te ontvangen.

%d bloggers liken dit: