De nieuwe iPhone 5!

oie_transparent

De iPhone 5, waar te beginnen. Strak design, snel, super licht, super dun, luxe uitstraling, kortom; eindelijk weer een super update van Apple!

Om te beginnen is de iPhone merkbaar sneller, zelfs als je al van de super snelle iPhone 4S komt. Hij voelt vlot aan, wat je ook doet, hoe veel apps je ook open hebt in de “background”, hij blijft vlekkeloos werken. Er is geen hapering te ontdekken. De A6 chip doet waar hij voor gemaakt is; geweldige prestaties in een dun toestel, met toch een laag verbruik. Want lang gaat de batterij zeker mee. Het ligt niet alleen aan een software update dat hij zo zuinig is, hij is namelijk ook op een kleiner procedé “gebakken”. Op 22 nanometer namelijk. Op een normale dag, van half 8 ’s morgens tot 6 uur ’s avonds met overdag het gebruikelijke gebruik zoals email checken, berichten versturen en kort bellen; heb je makkelijk 80%+ over.

Daarnaast het prachtige design. Het verschil met de 4S is misschien niet heel groot, op het dunnere, lichtere en de volledig zwart gecoate achterkant na, maar waarom zou je een succesvol design ook overboord gooien?
Waar wel heel goed over nagedacht is, is het centreren van de Facetime camera aan de voorkant. Nu deze in het midden zit, is het videobellen veel fijner in gebruik. Je bent netjes “recht” in beeld, en je kunt degene met wie je videobelt duidelijker zien.
Wat reuze meevalt, in tegenstelling tot wat andere zeggen, is dat de mooie zwarte coating mooi blijft zitten. Krassen komen er heus niet sneller op, de coating blijft ook goed zitten, zelfs als je niet de voorzichtigste bent met je telefoon; zanderige/ruwere oppervlakken doorstaat hij zonder schade.

Het grotere scherm bevalt prima. Hij is makkelijk in één hand te houden, en volledig met één hand te bedienen. Geoptimaliseerde Apps zien er prachtig uit op dat mooie Retina scherm, alleen de zwarte randen aan de boven- en onderkant zijn zonde, al is die niet hinderlijk. Bovenal; een update zorgt ervoor dat het volledige scherm benut wordt, en de updates komen zeer snel.

Kortom; het is een mooi toestel, robuust, snel, dun en heel licht. Hij is niet zo licht dat het goedkoop aanvoelt, al is het wel even wennen. Het aluminium draagt bij aan het gevoel dat je wel degelijk met een “High-end” toestel te maken hebt, in tegenstelling tot de plastic achterkant van de Galaxy S3. Ik kan u met volle overtuiging melden, dat de iphone 5 niet alleen sneller is, geen haperingen vertoont, ondanks dat het een dualcore processor is, en de S3 een quadcore heeft, (ook benchmarks bevestigen dat de iPhone 5 sneller is), maar dat hij ook minder “goedkoop” aanvoelt en er minder “goedkoop” uitziet voor een “High-end” toestel.

Advertenties

4 Reacties op “De nieuwe iPhone 5!

 1. nanni

  wel lang wachten heb em al besteld maar ze zeggen dat het nog weken kan duren 😦

 2. ghjkl

  wat een lichte super mooie telefoon en snel niet normaal snel
  dacht dat me iPhone 4S van me vriendin vlot was nou geloof dat is niets vergeleken
  met de iPhone 5
  een hoesje is wel nodig wil je hem netjes houden want het zwarte krast als de ziekte
  (het zwarte geanodiseerde spul laat los hierdoor wordt het zilver eronder zichtbaar)

  tenzij je wit neemt dan valt het krassen wel mee

 3. geert

  Vanaf volgende week hopelijk mn nieuwe nano sim en dan kijken hoe de batterij het doet met de 3G verbinding

 4. Stef

  heb nog een iphone 4s, ik vind het toch niet de moeite om een 5 te kopen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en nieuwe posts via e-mail te ontvangen.